Futóruha kontra Mackónadrág-kinyúltpóló (Előkészületek 2.)
2021. június 08. írta: RPViki

Futóruha kontra Mackónadrág-kinyúltpóló (Előkészületek 2.)

Ha már a futócipőd beszerezted, nézzük, milyen ruhát viselj a futáshoz télen.

Nem nagy ügy!

Előkeresek egy jó bő mackónadrágot, egy kinyúlt pólót, ami minél jobban takar... és már kész is vagyok:).

Hát nem!

Először is: ez így túl meleg. Amúgy a pamut anyagok lehet, hogy nagyon kényelmesek, ha a tv előtt ülsz, de futás közben úgy bele lehet izzadni, hogy utána csavarni lehet belőle a vizet. Kényelmetlenné teszi a mozgást és még meg is fázhatsz, akár melegebb időben is tőle. 

futoruha.jpg

Futóruha 

A futóruhák technikai anyagokból, speciális poliészter, poliamid ötvözetből készülnek és legtöbbször ráfeszülnek a testre (legalábbis az alsó rétegek), így felszívják a nedvességet, ugyanakkor gyorsan száradnak is.

Aki viszont most kezdi a sportot és nincs megelégedve a testével, annak ezek a ruhák kezdetben kínosnak tűnnek. Azt javaslom, kezdjetek térdnadrággal vagy capri nadrággal (térd alá érő, 3/4-es hosszúságú nadrág). Ez legyen testre simuló.

Viszont felsőként választhattok nyugodtan egy bővebb, hátsót is eltakaró, szellősebb pólót, szintén sportoláshoz készült anyagból. Jó ár-érték arányú márkáknak találtam a Decathlon futóruházatait, a Tchibo sporttermékeit, de a nagyobb sportmárkáknál is lehet találni pár olcsóbb darabot pl.: Asics. 

futoruha_kezdoknek.png

Viszont, ha már nem vagy olyan feszélyezett amiatt, hogy mit szólnak az utcán mások, ha meglátnak, akkor nyugodtan húzz rövidnadrágot vagy futószoknyát, amikbe gyakran még egy stretch rövidnadrágot is belevarrnak.

Felülre meg jöhet egy ujjatlan póló rikító színben, ami főleg akkor praktikus, ha olyan úton futsz, ahol autók is járnak.

futoruha_nyaron.png

Kiegészítők

A futózokni nyáron is fontos és szükséges, ne fuss cipőben zokni nélkül vagy normál, pamut zokniban! A futózoknik rugalmasak, rásimulnak a lábra, nem csúszkálnak futás közben. Így nem okoznak vízhólyagot, nem dörzsölik ki a lábat. 

Pl.: VÉKONY ZOKNI FUTÁSHOZ RUN900

A mostani extrém UV-sugárzás miatt mindenképpen hasznos, ha napszemüvegben mész ki edzeni. Erre vannak nagyon jó sportnapszemüvegek, amik nem csuszkálnak a rázkódás hatására és a kiképzésüknek köszönhetően a repülő rovarok sem tudnak a szemünkbe csapódni.

Pl.: FELNŐTT NAPSZEMÜVEG FUTÁSHOZ

Nőknek fontos még a megfelelő méretű, jó tartású sportmelltartó.

Főbb elvárások:

  • Széles és állítható pánt
  • Állítható hátsó rész lapos kapcsokkal
  • Légáteresztő, gyorsan száradó anyag
  • Széles és rugalmas mell alatti sáv
  • Belül varrásmentes csökkentett rugalmasságú kosarak, amik minimalizálják a mell mozgását

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodvaltas-ajandekokkal.blog.hu/api/trackback/id/tr8216586206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása