Mozogj! Kihívás kell hozzá? Nevezz be egy futóversenyre! Készüljünk fel közösen!
2021. június 07. írta: RPViki

Mozogj! Kihívás kell hozzá? Nevezz be egy futóversenyre! Készüljünk fel közösen!

Ha célod van, könnyebb lesz az életmódváltás. Egy versenyre való felkészülés pedig elég kézzel fogható.

Keress egy 12 hét múlva rendezendő versenyt (például itt: Futónaptár) és nevezz be rá!  

Ha még nem mersz egy valódi versenyen elindulni, otthon is lefuthatod a tervezett távot csak úgy. De vannak virtuális versenyek is valódi befutóéremmel, ilyenre is nevezhetsz.

Készüljünk fel együtt!

Ha benevezel, nem akarsz kudarcot vallani. Ehhez pedig nem az utolsó héten kell belehúznod, hanem rendszeresen tenned kell érte.

Ha egy támogató közösség vesz körül, akkor a nehéz időkben sem fogod elveszíteni a motivációd. Kezdjünk hát neki közösen, tarts velünk és készüljünk fel egy 12 hét múlva rendezendő versenyre!

Ha még nem mersz valódi versenyre nevezni, akkor is velünk tarthatsz. Készülj fel és fusd le otthon a tervezett távot. Kezdőknek reális cél 12 hét alatt az 5-6 km, haladóbbak a 10 km-t célozzák meg.

Hogy működik egy futóverseny?

Interneten lehet regisztrálni.

Nevezési díj van. A nevezési díj tartalmaz általában egy befutóérmet (amit mindenképp megkapsz, ha teljesíted a távot) és egy futópólót is... már megéri elindulni. 

A versenyeken több táv közül választhatsz. Kezdőknek reális cél 12 hét alatt az 5-6 km, haladóbbak a 10 km-t célozzák meg. A különböző távokat külön indítják el.

A résztvevők létszáma változó. Vannak kisebb pár száz főben limitált versenyek, de a nagyobbak több ezresek is lehetnek. A rutinos, gyors futók mellett, sok a kezdő, lelkes amatőr is, főleg a rövidebb távokon.

Úgyhogy nem kell izgulni, nem te leszel a legbénább, legkövérebb és leglassabb a mezőnyben (amúgy is jól fel fogsz készülni, úgyhogy nem lesz miért szégyenkezned).  

kihivas_blogkep.jpg

Felkészülés

A szakemberek általában egy versenyre 12 hetes felkészülési időt javasolnak. Én is ilyen hosszú edzésterv alapján készültem fel az első versenyemre 2018-ban. Ennyi idő alatt alaposan fel lehetett készülni, a tervezett futást tudtam tartani és nem is éreztem úgy a végére, hogy mindjárt belehalok. Ez nagyon jó érzés volt. 

A heti futótervet (kezdő és középhaladó) a Réti Kényeztető csomag megvásárlói e-mailben kapják meg. Ezt kell felvezetni a csomaghoz adott heti Edzéstervező kártya terv részébe. Az egyes napok a héten belül rugalmasan módosíthatók, de arra figyelj, hogy a futónapokat pihenőnap vagy valamilyen keresztedzés (kerékpár, úszás, jóga) kövesse. A terv mögé írd be, mi az amit hetente teljesítettél. Így könnyen nyomon követhető lesz a fejlődésed. 

A 12 hetes program megkezdése előtt elsőként közösen átnézzük, hogy mik azok az alapfelszerelések, amikre szükség lehet. Nem vagyok híve a nagy költekezéseknek addig, amíg még csak most kezd el valaki egy hobbit. Meg a pénztárcádat sem szeretném megterhelni. De azért egy-két apró dolog mégis hasznos lehet már így az elején is. A menőbb cuccok meg majd akkor, ha már kiérdemelted.

ora_cipo_ruha_blogkep.jpg

Tudásanyagok

A blogban olvashatsz majd bejegyzéseket a sporttal, egészséges életmóddal kapcsolatos témákról. Az ötleteket apránként te is beépítheted szokásaid közé.

Ezenkívül a facebookon tudsz csatlakozni zárt közösségünkhöz is, ahol megbeszélhetjük egymással a tapasztalatokat.  

Itt tudsz csatlakozni: https://www.facebook.com/groups/390102481959158

 kozosseg_blogkep.jpg

 Akkor vágjunk bele. HAJRÁ!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodvaltas-ajandekokkal.blog.hu/api/trackback/id/tr7616391704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása